Helgkurser 2022

Nu erbjuder vi helgkurser i ekologiskt och hållbart odlande.
Kurserna är ett samarbete mellan Väddö Hälsoträdgård och Irisro Trädgård AB.

FRAMTIDENS RABATTER
2-3 juli kl 9-15
Kursledare: Jessika Patek, TCYK-certifierad trädgårdsmästare.

På Väddö Hälsoträdgård tar vi emot er med ekologisk fika kl 09. Därefter följer anläggandet av hållbara rabatter som tål både skyfall och torka, i sol och i skugga. Vi går igenom markförhållanden, förbättringar av jorden, gödsling. Du kommer  att få plantera plantor från små frösådder till dem som är flera år gamla. Vi planterar perenner, buskar och träd i kombination och pratar om olika kantningar. 

En enklare ekologisk vegetarisk lunch serveras i vårt trädgårdscafé. Du är klädd efter väder och har med dig knäskydd och minst ett par handskar. Det kommer att finnas möjlighet att köpa plantor och grönsaker på plats.


EKOLOGISK GRÖNSAKSODLING
9-10 juli kl 9-15

Kursledare: Helene Rolandsdotter, utbildad vid bl.a SLU

På Väddö Hälsoträdgård tar vi emot er med ekologisk fika kl 09. Därefter kommer vi att gå igenom principen för ekologiskt odlande, växtföljd, marktäckning, gödsling mm. Du kommer få odla olika grönsaker och få tips om hur man förebygger sjukdomar och skadedjur. Tillsammans vårdar vi de grönsaker som redan är igång och ger skörd.
En enklare ekologisk vegetarisk lunch serveras i vårt trädgårdscafé. Kläder efter väder och ha gärna med ett par handskar.
Det kommer att finnas möjlighet att köpa plantor och grönsaker på plats.


ANMÄLAN

Avgift 3 785 kr per kurs, förtäring ingår. 

Anmälan till info@vaddohalsotradgard.se senast 12/6.

Begränsat antal deltagare.

Betalning av kursavgiften sker mot faktura efter anmälan.Ingen återbetalning efter 20/6, men överlåt gärna din plats till någon annan!